Додека Австралискиот парламент расправаше за озаконување на истополовите бракови, пратеникот од конзервативната владејачка коалиција си го побарал за маж 33. годишниот Рајан Болџер. Судбоносното „да“ на Болџер влегло во записникот од седницата.

По првичното изненадуваање нво салата на парламентот одекнал аплауз, а среќната двојка добила честитки од пратениците.

Законот за истополови бракови минатата недела беше одобрен во Горниот дом на парламентот, така што останува усвојување од преатениците од
Сенатот.

Според последните анкети , 62 % од Австреалијанците ги поддржуваат истополовите бракови. 

marijaSerif

ZK

  • 30 дена
  • 7 дена
  • 24 часа