eksterno-testiranje-tviter

Македонската интернет заедница повторно се покажа како посебно креативна. Овој пат предмет на креативноста беа екстерните тестирања во основните и средните училишта, со што се правеа интересни и досетливи „прашања“ кои би биле на овие екстерни тестови.

Прво започна меѓу твитерџиите со хаштагот #ПрашањеЗаЕкстерно, по што таа акција се префрли и на другите социјални мрежи. Некои од најпопуларните прашања се:

Кога е ненаситен Марјан Стојановски?

а) Вчера
б) Утре
в) Денес

Кој има највише кругови ?
а) Олимпиското Знаме
б) Знакчето на Audi
в) Општина Центар

Што најчесто прави Макар?

а) Макар ме зеза
б) Макар ме лаже
в) Макар ме вози

Во кој правец ја заболе Сања Ристевска?
а) ←
б) →
в) ↓
г) ↑

Македонците најмногу страдаат од:
а) промаја
б) соседите
в) невработеност

Што најмногу вадат Македонците?
а) очи
б) заби
в) Бугарски пасоши

За да се вработиш во Македонија, ти треба:
а) соодветно образование
б) партиска книшка
в) заокружи 2

Што правеше Билјана на Охридските извори?
а) Платно белеше
б) Пари переше
в) Трето дете
г) рибар чекаше

 

Би можело да Ве интересира:
Претходно од оваа категорија:

marijaSerif

ZK

  • 30 дена
  • 7 дена
  • 24 часа