Технологија

fb.dem0Социјалната мрежа „Facebook“ ќе започне да ги известува корисниците дека некој објавил фотографија или видео со нив, дури и ако тие не се експлицитно означени на неа.

Повеќе...

fb.stic19За празничниот период кој е пред нас, Facebook подготви низа практични опции.

Повеќе...

royan.toysРајан, едвај шестгодишниот „водител“ на Ryan ToysReview, популарен YouTube канал во кој се оценуваат играчки денес живее како мултимилионер.

Повеќе...

oled.1512OLED телевизорите помеѓу љубителите на технологијата се познати како софистицирани уреди кои што ја репродуцираат најдобрата слика со бесконечен контраст и проширен спектар на бои.

Повеќе...

hashtag.14Апликацијата за фотографии и видео споделувања, „Instagram“, објави нова функција која им овозможува на корисниците да следат хаштагови. На овој начин, тие ќе можат да ги следат темите кои ги интересираат.

Повеќе...

titan.grafickaКомпанијата NVIDIA ја претстави најмоќната графичка картичка која што е направена некогаш.

Повеќе...

elda1112Компанијата за видео игри „Nintendo“ создаде одлични наслови во текот на годините во полето на виртуелните забавни игри. 

Повеќе...

planeta.07Научниците откриле уште една планета, која ја нарекле K2-18B, а веруваат дека на неа можеби има живот. Планетата е поголема од Земјата и оддалечена е од нас 111 светлосни години. Се наоѓа во соѕвездието Лав.

Повеќе...

filas.goЗа сите оние кои бараат начин подобро да ги контролираат фајловите на Android уредите, Google лансираше апликација која би можела да им помогне во тоа.

Повеќе...

fb.kidsКомпанијата Facebook официјално ги отвори вратите за најмладите т.е за децата под 13 години. Facebook изработи нова апликација која што е специјално наменета за децата под 13 години, а станува збор за апликациијата „Messenger Kids“.

Повеќе...

banerIscelitelMilenium