Технологија

Првиот компјутерПрвиот електронски компјутер бил создаден во 1946 година и е познат под името ENIAC.

Повеќе...

smasung-thumbКонечно цената на 24" монитори почнува да паѓа. Тоа се должи на зголеменото производство на овие монитори.

Повеќе...

Проблем со антените на iPhone 4Читател на блогот за технологија „Слешдот“ забележал интересен оглас за работа, објавен од „Apple“. Имено, оваа компанија бара инженери за усовршување на антените на iPhone и iPad.

Повеќе...

Продадени 1.7 милиони iPhone 4Apple изјави дека се продадени 1.7 милиони мобилни телефони од новата верзија iPhone 4 во првите 3 дена, односно од 24 до 26 јуни.

Повеќе...

ЕssentialsНовата Windows Live Essentials верзија е достапна за превземање. Таа ви нуди полесна организација на сликите, брза размена на материјалите и голем број на други поволности.

Повеќе...

FacebookПопуларната социјална мрежа „Фејсбук“ до 2012 година би требало да има една милијарда членови, предвидува нејзиниот основач Марк Цукерберг.

Повеќе...

ПрекинувачПри уредувањето на Вашиот дом прекинувачите се последното нешто на кое обрнувате внимание додека се друго не е во најдобар ред. Овие 12 откачени прекинувачи ќе Ве натераат да размислите повторно.

Повеќе...

Робот во болницаВо Велика Британија по тестирањето за прв пат ќе се користат роботи за извршување на работи во болници. Ќе пренесуваат клинички отпад, валкани алишта и храна и ќе носат лекови.

Повеќе...

ТехнологииТехнологијата се развива со неверојатна брзина и она што нашите родетели не ни можеле да го замислат веќе е реалност. Ние во Бркај работа решивме да Ви презентираме дел од технологиите кои во скоро време ќе имаме задоволство да ги користиме. Ние едвај чекаме, а Вие?

Повеќе...

Стив Џобс со iPhone 4Иако пред неколку месеци во јавноста преку сплет на околности протече информација околу новата верзија на iPhone, главниот извршен директор на Apple, Стив Џобс, сепак успеа да ја импресионира публиката со најновиот додаток кон флотата на Apple.

Повеќе...

banerIscelitelMilenium