Актуелниот оперативен систем Windows 10 ќе биде единствената платформа која ќе го поддржи новиот Microsoft Office 2019 - соопштија од компанијата Microsoft.

Доколку сакате да користите постара верзија на Windows, алтернативата е претплата за Office 365. Независно што и да мислите за него, Microsoft Office пакетите остануваат најпосакувани од многу корпоративни корисници.

Кога ќе излезе, очигледно ќе треба да инсталирате Windows 10 или да се претплатите на Office 365.

Ова ограничување се однесува само на верзијата на Windows на пакетот; со Mac нема да има нови и дополнителни барања.

Microsoft Office 2019 ќе биде објавен во втората половина на годината и ќе се поддржува пет години плус две дополнителни основна поддршка.

banerIscelitelMilenium