Twist е видео игра за паметни телефони, а за многу краток временски период се најде на самиот врв на најпопуларни iTunes апликации.

Станува збор за игра која е креирана од компанијата Ketchapp, која пак е заслужна за хит играта под називот 2048.

Целта на Twist е да се префрла топката од платформа на платформа и да се внимава да не падне бидејќи тогаш играта ќе заврши и се ќе морате да направите од почеток.

Twist нема крај, нешто како играта Temple Run, а целта е да се дојде до колку што е можно поголем резултат.

Собирањето на дијаманти отклучување на поинакви топки и бои на платформата се причините поради кои многумина ја споредуваат Twist со класичната аркадна игра Tempest.

marijaSerif

ZK