Софтвер

android.811Во последната бета на Android 8.1 се појави функција која посочува кои апликации трошат особено многу енергија и соодветно ја намалуваат автономната работа на смартфонот.

Повеќе...

explorer.01За вpeмe нa пpeзeнтaцијатa нa oблaчнaтa плaтфopмa Аzur, нa пpeдcтaвникот нa Місrоѕоft му се крашираше прелистувачот Еdgе. Вработениот во ĸopпopaцијатa по ова бил пpинyдeн дa користи Gооglе Сhrоmе, пapaлeлнo шeгyвaјќи ce за вpeмe нa инcтaлиpaњeтo нa пpoгpaмaтa.

Повеќе...

photoshop.22Adobe го апдејтираше популарен софтвер за обработка на фотографии – Photoshop CC, кој сега вклучува интеграција Surface Dial за фино прецизирање на подесувањата на четката.

Повеќе...

my-great-recipes-thumbMyGreatRecipes, апликација за готвење креирана од македонски софтвер инженери, денес ќе биде промовирана на познатата платформа за откривање нови идеи, стартапи и продукти - ProductHunt.

Повеќе...

kaspersky.lab14Американското министерство за домашна безбедност на САД им нареди на сите владини институции да го отстранат рускиот антивирусен софтвер „Kaspersky“.

Повеќе...

animal.farm12Еден од најпопуларните антиутописки романи и критики  на тоталитаризмот „Животинска фарма“ (Animal Farm) ќе оживее во дигиталниот свет во форма на видео игра.

Повеќе...

whenX malaМакедонскиот стартап „When in X“ штотуку лансираше нова мобилна апликација која ќе ги поврзе туристите на Балканот со локални граѓани-туристички водичи, желни да го споделат своето знаење за регионот. Со апликацијата посетителите ќе може да разгледаат и резервираат различни активности, културни искуства и настани - сите организирани од локални граѓани.

Повеќе...

win.1004Ажурирањето се нарекува „Fall Folders Update“ и е продолжение на првиот сет на нови функции кои софтверскиот гигант ги објави во април оваа година.

Повеќе...

maps.29Во моментов на пазарот има голем број на производители кои нудат решенија но сите тие се базираат врз GPS позиционирање врз некакви мапи кои може да бидат застарени или да имаат потреба од редовно ажурирање за секогаш да сте “ап то дејт“.

Повеќе...

oreo.24Ако сте нестрпливи и имате компатибилен уред кој би го подржал новиот Android 8.0 Oreo OS тогаш слободно можете да го преземете и инсталирате новонајавениот оперативен систем уште денес.

Повеќе...

skopskaLinijabanerMilenium

  • 30 дена
  • 7 дена
  • 24 часа