Интернет

5G.network2212Развојот на 5G мрежата трае веќе подолго време но 3GPP организацијата, која управува со стандардите за Интернет, ги усогласи и ги потпиша првите спецификации за 5G мрежата, стандардот 5G NR на состанок во Лисабон, Португалија.

Повеќе...

fb.dem0Социјалната мрежа „Facebook“ ќе започне да ги известува корисниците дека некој објавил фотографија или видео со нив, дури и ако тие не се експлицитно означени на неа.

Повеќе...

fb.stic19За празничниот период кој е пред нас, Facebook подготви низа практични опции.

Повеќе...

royan.toysРајан, едвај шестгодишниот „водител“ на Ryan ToysReview, популарен YouTube канал во кој се оценуваат играчки денес живее како мултимилионер.

Повеќе...

hashtag.14Апликацијата за фотографии и видео споделувања, „Instagram“, објави нова функција која им овозможува на корисниците да следат хаштагови. На овој начин, тие ќе можат да ги следат темите кои ги интересираат.

Повеќе...

pobedici.2017„Google Play“ како и секоја година така и оваа традиционално ја објави листата со најпопуларните мобилни апликации, игри и други содржини за 2017-та година.

Повеќе...

fb.pay0911Американската компанија „Facebook“ ја одбра Велика Британија како прва држава по САД, за да ја лансира својата нова платежна услуга во чат апликацијата „Messenger“. Преку неа, локалните корисници ќе можат да испраќаат пари преку најобична порака.

Повеќе...

kamera.02Голем број славни личности но и деловни луѓе, вклучувајќи го и самиот Марк Цукерберг ја покриваат камерата на своите лаптопи. Како што стојат работите, не станува збор за обична параноја без причина.

Повеќе...

superzoom.27Во најновата верзија на апликацијата, Instagram додаде нова опција за камепара наречена Superzoom, но и нови сликички, потписи и филтри.

Повеќе...

badrabit.01Сајбер-напад со новиот вирус BadRabbit беше забележан во Украина и Русија. Голем број на институции се погодени – летовите на аеродромите во Одеса се одложени, а руските медиумски сајтови се блокирани.

Повеќе...

anaNikolic

misoKovac

banerIscelitelMilenium