Хардвер

macbook.1Кај најновиот модел MacBook Pro, американската компанија Apple го имплементираше новиот Touch Bar дисплеј.

Повеќе...

samsung.23Компанијата Samsung произведе 2,5-инчен SSD наречен PM1643, со капацитет од 30,72 TB. Уредот исто така вклучува DDR4 RAM од 40 GB.

Повеќе...

ruter.0777Доколку некогаш Вашиот Windows оперативен систем Ви јави дека имате слаб Wi-Fi сигнал, тогаш најверојатно Вашата конекција не е толку брза и сигурна како што би можела да биде.

Повеќе...

spectro.01Компанијата „Apple“ соопшти дека открила два пропусти во компјутерските чипови на сите уреди iPhone, iPad и на компјутерите Mac - соопшти BBC.

Повеќе...

05ecb2e5b91941e7c06b5e848bd483e5-1200-80Поголем сигурносен пропуст е откриен кај компјутерските процесори на Intel, поточно кај оние направени во x86-64 архитектура. Се работи за процесорите кои се користат во компјутерите кои работат на Windows, Linux и macOS.

Повеќе...

nvidia2512Животот на 32-битните оперативни системи е дојден пред самиот крај, а Nvidia ќе биде една од компаниите кои придонесат ова да стане реалност.

Повеќе...

titan.grafickaКомпанијата NVIDIA ја претстави најмоќната графичка картичка која што е направена некогаш.

Повеќе...

hdmi30Новата HDMI 2.1 верзија на широко распространетиот интерфејс доаѓа со голем број подобрувања. 

Повеќе...

piskel.09„Гугл“ веќе не ги крие способностите на камерите на новиот Pixel 2 уште при неговото претставување, но денес сподели фотографии направени со телефонот, кои се непреработени...

Повеќе...

surface.0На крајот на октомври 2017, компанискиот гигант „Microsoft“ ќе биде домаќин на специјален медиумски настан во Лондон, каде што ќе ги претстави новите пополнувања на својата хардверска серија „Surface“.

Повеќе...

marijaSerif

ZK