Антонио Ристевски, последниот македонски натпреварувач во алпско скијање на Зимските Олимписки Игри (ЗОИ) не успеа денеска да ја заврши првата слаломска трка поради условите на патеката.

Куриозитет кој му оди во прилог на Ристевски е што од вкупно 106 натпреварувачи , кои ја стартуваа трката, дури неверојатни 54 не успеаа да ја завршат трката.

Условите на патеката беа тешки поради замрзнатата патека на одредени делови и поради ладното време со што стазата си го наплати данокот со половина нестигнати скијачи на целта.

Со овој настап заврши и третото учество на Олимпијада на Ристевски, кој остана со пласманот од минатата Олимпијада во Сочи, на 28-то место.

Првото место му припадна на Андре Мирер од Шведска со време од 1:38.99 минути, а со тоа успеа по 38 години да и донесе златен медал во алпско скијање на Шведска.

marijaSerif

ZK

  • 30 дена
  • 7 дена
  • 24 часа