„Вечната куќа“ - авторски текст на Јордан Плевнеш е избран како најдобар на конкурсот што го распиша Министерството за култура по повод свеченото отворање на Стариот театар.

starteatar

Стариот театар е лоциран на левиот брег на Вардар и е дел од проектот „Скопје 2014“. 

Комисијата која ја додели наградата беше составена од: режисерот Дејан Пројковски, академик Георги Старделов, театрологот Јелена Лужина, Петар Темелковски и академик Луан Старова.

star-teatar-press

На конкурсот се пријавиле 13 авторски драмски текстови, а истиот траеше шест месеци. 

Свеченото отворање на театарот кој ќе претставува јадро на македонската театарска уметност, планирано е да биде во текот на следната година. 

Е.П | бркај работа

Би можело да Ве интересира:
Претходно од оваа категорија: