Книги

den-braun-kniga-thumbНовата книга на славниот американски писател на трилери Ден Браун, кој ги напиша хитовите „Кодот на Да Винчи“ и „Ангели и Демони“, со наслов „Инферно" (Пекол) се појави во книжарниците оваа недела.

Повеќе...

prsten-tolkin-thumbВо Англија би требало да биде изложен златниот прстен кој го инспирирал славниот британски автор Џ.Р.Р. Толкин да ги напише книгите „Хобитот“ и „Господар на прстените.“

Повеќе...

kinky-thumbПредлог книга:

Повеќе...

jk-casual-thumb
Нејзината прва книга за возрасни "The casual vacancy" ќе биде адаптирана во телевизиска серија чие емитување е планирано за 2014 година.

Повеќе...

shest-thumbСигурно сте запознаени со кратката приказна, составена само од шест збора, на славниот писател Ернест Хемингвеј. Инспирирани од тоа, многу луѓе пробале и тие да напишат такво нешто. Ова е нашиот избор од неколку такви приказни.

Повеќе...

tose-thumb

Стихови за Тоше на поетесата Павлина Климкар Мејанџиева.

Повеќе...

orvel-ironija-thumbФановите на Џорџ Орвел, би ја сфатиле пораката.

 

Повеќе...

besmisleni-knigi-thumbВи претставуваме осум најбезмислени книги, кои сериозно се чудиме, зошто се напишани и кој би ги купувал?

Повеќе...

tose-gane-thumb
Песна од академик Гане Тодоровски за Тоше.

Повеќе...

jk-rowling-nova-kniga-thumbНовата книга на креаторката на серијалот „Harry Potter“, доби интересни први критики.

Повеќе...

marijaSerif

ZK

  • 30 дена
  • 7 дена
  • 24 часа