Постојат мали животни задоволства кои прават огромни разлики меѓу убав и лош ден. Време е да ве потсетиме на некои од нив.

Сепак, животот е убав!

Ако умеете да уживате во моментот и да научите да препознаете каков добробит ви носат некои од доленаведените, во значајна мера ќе си го поправите квалитетот на вашиот живот:

sreka-main

 

1. Јагоди

jagodi

2. Слушање добра музика додека се возите во автомобилот

muzikavokola

3. Долго, релаксирачко туширање

tusiranje

4. Шолја кафе

kafe

5. Добра книга

kniga

6. Пуканки и добар филм

pukanki

7. Прошетка по брегот на морето (или реката)

prosetka

8. Утро во кревет со партнерот

utro

9. Гледање на залезот на сонцето

zajdisonce

10. Чаша добро вино

vino

11. Чоколадо

cokolado

12. Танцување

tanc

13. Мрзелив викенд дома

mrzliv

14. Будење во чист дом

cistdom

15. Среќни деца во паркот

deca

16. Кажување вицеви

vicevi

17. Помагање на пријател

prijatel

18. Поттикнување на туѓа среќа

sreka

19. Пладневна дремка

dremka

20. Масажа

masaza

21. Голем сендвич

sendvic

22. Ставање пари на штедната книшка

pari

23. Сонце во есенски ден

esenskosonce

24. Чиста работна маса

masa

25. Пишување со квалитетно хемиско пенкало

penkalo

26. Парче домашна торта

torta

27. Уживање во природа и налет на ситни животинки (верверички, зајаци, гулаби)

priroda

28. Празна мејл-листа

posta

29. Излет

piknik

30. Спиење до доцна во дождлив ден

dozd

31. Пронаоѓање на заборавени пари во џебовите

stedenje

32. Вистинската песна во вистинскиот момент

pesna

33. Познат мирис

miris

34. Чиста и мирисна постелнина

postelnina

35. Неочекуван комплимент

kompliment

36. Чувството по напорен тренинг

trening

37. Држење за рака

race

38. Завршување на нешто што сте започнале

finis

39. Ведар лак на ножните прсти

lak

40. Уживање во тишина

tisina

Би можело да Ве интересира:
Претходно од оваа категорија:

marijaSerif

ZK