Здравје

jajca.10Јадењето две јајца за појадок може да биде најлесниот и најефикасниот начин да се намали телесната тежина.

Повеќе...

problemi.07Срцето е еден од најважните органи во човечкото тело бидејќи одговара за циркулацијата на крвта и го снабдува телото со кислород и хранливи материи, од кои тоа има потреба за да работи.

Повеќе...

osamena.22Тагата низ која поминувате затоа што не сте нашле соодветен животен партнер, лесно може да ви го скрати животот и тоа во буквална смисла на зборот.

Повеќе...

plivanje.0708Пливањето како и останатите физички активности добро е за нашето здравје. Додека пливате не постои опасност од притисок во долниот дел на телото односно пливањето не представува никаква опасност по нашиот генитален дел.

Повеќе...

hrana.26Метаболизмот е составен од хемиски процеси во нашето тело, кој може да се опише како брзината на горење на калориите кои ги внесуваме секој ден.

Повеќе...

krem-za.soncanje03За да ги избегнете несаканите последици од сончевите ултравиолетови зраци, треба редовно да употребувате крем за сончање и тоа од рана пролет до доцна есен.

Повеќе...

odmor.2201Летувањето го чувствуваме со сите сетила. Сепак, освен добриот одмор и забавниот помин, постојат и неколку важни здравствени придобивки од вашата 10-дневна изложеност на море. Морето ги содржи сите важни елементи: Натриум, магнезиум, калциум, калиум. Морската вода длабоко продира во кожата и со тоа ви помага на многу начини. Еве зошто е добро да летувате на море.

Повеќе...

devojka.22Татјана Лазаревскаја од Русија одлучила да ја тестира теоријата дека туширањето со ладна вода секој ден е одлично за менталното и физичкото здравје, како и за изгледот.

Повеќе...

karma.06Некои веруваат, некои не веруваат во постоењето на кармата. Понекогаш правиме работи кои знаеме дека не се најпаметни, но се надеваме дека нема да ни се врати истото или дека ќе помине само како добра шега. Кармата е нешто во што можеме да веруваме или не, но која има свои правила по кои функционира.

Повеќе...

osamena.10Социјалните мрежи, како „Твитер“, „Фејсбук“ и „Пинтерест“ ги прават луѓето да се чувствуваат осамени, покажа истражување на американски психолози.

Повеќе...

mileniumbanner21

  • 30 дена
  • 7 дена
  • 24 часа