Никле

nikle-kolumna-thumbНа барање на колумнистот на оваа, како и на сите наредни колумни напишани од него, нема да можете да коментирате. Образложението се наоѓа на крајот на текстот.

Повеќе...

nikle-kolumna-thumbСега, овде, без никакво оружје, на отворено еден на еден против несреќата. Не толку несреќата колку невозможното, кое ја распалува несреќата.  Едно со друго си немаат блага врска, но само на прв поглед.

Повеќе...

za-ljubovta-thumbЈа запознав покрај плажата, во еден кафич кој, за жал не работи веќе.

Повеќе...

nikle-kolumna-thumbИ покрај тоа што секогаш кога посакувам нешто го посакувам на еден толку фин и коректен начин, желбата не ми се исполнува. Има некакви пречки во сообраќајот, веројатно. Можеби му се исполнуваат на некој друг? Не би му било прв пат. Врска нема, не се лутам. Добри желби се, штета би било да пропаднат.

Повеќе...

nikle-kolumna-thumbОдеднаш таа стана застрашувачки смирена.

Повеќе...

Немам времеПонекогаш ја гледам архитектурата на моите соништа и размислувам...

Повеќе...

Моќта на збогувањетоМи треба главен лик. Ми треба и писател на сторијава, но никако да го најдам. Веќе пет, шест пати го бришам текстов и го започнувам од почеток. Ќе Ви пишувам за еден работник (поранешен фраер во црна јакна) на кој му испадна еден стуткан лист хартија и ми послужи како инспирација.

Повеќе...

Никогаш не се препирај со жена која е изморена...или одморенаПо толку обиди конечно се решив. Веќе не му ја мислам многу. Нема да бидам оној стариот и неодлучен јас.

Ќе идам на тоа патување. Ќе тргнам по реализирање на моите соништа, па колку и тоа да ме чини во иднина. Ќе му верувам на оној кој кажал дека упорноста секогаш се исплати во животот, а Вас ќе ви дадам мудар крај...“ (крајот на претходната колумна)

Повеќе...

Идеалист сум. Не знам каде одам, но одам по својот пат.Одам по асфалтираниот пат и безцелно ги абам ѓоновите на моите нови чевли. Овие прошетки се моменти во кои мозокот добива „кафе пауза“ од сите преоптеретувања. Шеташ и размислуваш за многу работи. Се навраќаш во блиското или далечното минато. Пловиш низ мислите и одново си ги толкуваш дешавките.

Повеќе...

(Не) сакам да ме сакаЖивoтот насекаде на ист начин тече. Раѓање, растење, радости таги, борба за подобро утре и на крајот – крај. Крај претставен преку надргробна плоча на која има втиснато букви со името на личноста која умрела.

Повеќе...

banerIscelitelMilenium