Амелија

amelija-thumb...виновни се деновите минати во четирите ѕида - кои никогаш не ми купиле карта за емоционален ролеркостер.

Повеќе...

amelija-thumb
Кога фокусот ќе го заборавам на некоја кота од секојдневните средби со змејови и тигри во човечки лик, пред очи ми паѓа превез со бојата на овој микросвет.

Повеќе...

amelija-thumbДодека голташ мед од срце и горчлива мисла, сети се на неа...

Повеќе...

АмелијаДенес, во ситните ноќни часови – случајно ми предложија да го уклучам телевизорот и да погледнам некој репризен тв-прилог, по некоја случајност на една наша телевизија. Отпрво мислев дека станува збор за инфромативна емисија од областа на филмот, подоцна излезе дека тоа всушност била емисија што едуцира за секс. Ви спомнав дека тоа беше репризата, инаку истата има редовен термин во пладневните часови, кога сите возрасти вртат по каналите.

 

Повеќе...

ФаустИма ли крај на ерата бледи стимуланси за среќа ?

 

Повеќе...

ИнтродакшнКако новопечен колумнист, должност ми е да ви се претставам (не во кратки црти, не познавам клинесто писмо ) накратко ...
Сметам дека приватниот живот и деталите околу тоа - кој стои зад псевдонимот АМЕЛИЈА се непотребни информации.

Повеќе...