Големо срце

Untitled.0Благица е самохрана мајка на четири деца која живее во импровизирана куќа без врати и прозорци. Нејзиниот сопруг починал пред 9 дена, а тоа дополнително и го отежнало животот. Тешко врзува крај со крај а и нејзините деца се често гладни, некогаш нема храна ни за 5 месечниот Христијан.

Повеќе...

marko.pДетето треба итно да се оперира во Болницата “Филип Втори ” во Скопје. Самата операција и третманите ки следат потоа чинат 16000 евра, сума која семејството не ево состојба да ја обезбеди.

Повеќе...

staro.selo“Марa Јанческа од тетовско Старо Село е со пречки во развојот и живее сама во трошна куќа. Единствено примање и е социјална помош од околу 2000 денари, пари со кои може да ја плати само сметката за струја.

Повеќе...

Да спасиме една мајка, да спасиме едно семејство!

Повеќе...

donacija-100Мартина Стојковска е 12 годишно девојче од Струмица која повеќе од 5 години се бори со деформација на р’бетниот столб – сколиоза која на почеток кога е откриена беше 28 степени, а сега прогресира во над 100 степени на р’бетниот столб.

Повеќе...

nina.fotka

Малата Нина Џеловска боледува од многу ретка срцева мана.

Повеќе...

dragan-kitanovski-thumbДваесет и четиригодишниот Драган Китановски од Кратово на 6-ти Декември 2014 година се здоби со тешки повреди во сообраќајна несреќа што се случи во Скопје.

Повеќе...

apel.studentВо сообраќајна несреќа, 21 годишна млада студентка се здоби со тешки телесни повреди. Моментално, после една тешка операција во исчекување е на уште една, уште покомплицирана,за која се потребни најмалку 10000 евра.

Повеќе...

suza.200Да спасиме една мајка, да спасиме едно семејство! Четириесет и шестгодишната Сузана Секуловска , мајка на три малолетни деца боледува од карцином на црниот дроб. Лекарите во Кина и ветуваат успешно лекување со соно фото динамична терапија, но лекувањето чини 15.000 евра.

Повеќе...

apel.matejceНа едно прекрасно мало дете му е потребна нашата помош. Матеј се бори за живот, а ние можеме да му помогнеме да победи во таа битка.

Повеќе...

banerIscelitelMilenium