Големо срце

apel.margaМарга Велеска е 27-годишна девојка која боледува од церебрална парализа. За да се подобри нејзината здравствена состојба потребен е третман со матични клетки кој чини 21.000 евра.

Повеќе...

jovica.kДа подадеме рака и како и секогаш досега, да помогнеме

Повеќе...

donacii-tetovoПоројните врнежи од дожд предизвикаа поплави на населени места, инфраструктурата и плодни површини во Тетово и околината. Поплавите за жал предизвикаа човечки загуби, како и големи материјални штети кои непосредно го погодија населението, за што веднаш надлежните институции презедоа соодветни мерки за ублажување на последиците предизвикани од поплавите.

Повеќе...

peceТриесетиедно годишниот битолчанец Пеце Роговоски, пред околу една година беше опериран од туморозна творба т.е лопосаркома миџсоидес на лева глутеална регија на пластична хирургија, во државната болница во Скопје. После тоа беше опериран уште еднаш, а потоа следеше зрачна терапија.

Повеќе...

trajkovski.pomosДа помогнеме, да подадеме рака како и секогаш досега, и да спасиме живот заедно!

Зошто, секој има право на живот!

Повеќе...

Со оглед дека со првиот апел на малиот Виктор не се собрале доволно средства за лекување Ве замолуваме овојпат да обрнете внимание и сите заедно да помогнеме колку можеме.

Повеќе...

apel-22Дваесет и осум годишната Зорица Богоевска, мајка на две малолетни деца, боледува од рак на коскената срцевина и крвта.

Повеќе...

humani.donaciiДа помогнеме една мајка да го спаси својот живот!

Повеќе...

majka.deteСамохрана мајка на 13 годишно детенце се надева на нашата помош. Живеат во многу тешки услови, во куќа со две соби кои се пред распаѓање… Со плата од 5000 денари, Сузе и нејзиното детенце не можат да излезат на крај секој месец. За храна… за сметки… а камо ли за поправка на куќата…

Повеќе...

Малечката Јована која има шест години мора итно да замине на преглед во педијатарска клиника во Љубљана. Со дијагноза епилептична енцефалопатија, состојбата на Јована е видно влошена и добива чести неочекувани епилептични напади.

Повеќе...

banerIscelitelMilenium