Големо срце

kiril.humanostКирил е единаесетмесечно среќно бебе кое сака да си игра со неговите играчки и да го гледа омилениот цртан Фиксики. Тој е прво и единствено дете на неговите родители Горан и Марија и е нивна најголема радост.

Повеќе...

Eli.donaciiЕли е родена со екстремно ретка болест, едно на два милиони деца, тотален аганглионарен мега колон. После осум години бројни операции и месеци поминати во болница, потребна е уште една операција во САД после која докторите гарантираат дека нејзината здравствена состојба ќе биде многу подобра и дека нема како досега, детството да го поминува во детската клиника и ќе почне да напредува заедно со нејзините врсници.

Повеќе...

small.girlМалата Александра Малиновска (8) боледува од церебрална атаксија. Таа е врзана за кревет а единствен начин да и се помогне е со трансплантација на матични клеки во Кина, операција која чини 25000 евра, сума за која да се собере , е потребна помош од секој од нас! 

Повеќе...

apel.01Низ животот извози многу километри, искачи многу височини, победи многу лични и спортски натпревари. Моментално го трча најважниот животен маратон, на патека со многу пречки. Но, тој е многу голем борец, со силен спортски и победнички дух, само му е потребна мала помош од нас...

Повеќе...

elizabeta.jЖивотот на една сопруга, мајка, жена е во прашање – да спасиме живот заедно – да донираме.

Повеќе...

gogo.30На Горазд Николоски-Гого од Битола му е потребна нашата помош сега повеќе од кога и да е!

Повеќе...

peev.kНа нашиот син Кирил, на 10 месечна возраст му беше дијагностициран цистичен тумор на мозок.

Повеќе...

alije.1

Да подадеме рака и да помогнеме, и сега како секогаш досега.

Повеќе...

aleksandra.robavАлександра Робев-Сашка има 40 години, таа е мајка, сопруга, сестра…

Повеќе...

aleksandar.donaciiАлександар Калајџиев е 15 годишно момче од Радовиш, на кое пред 1 месец му беше дијагностициран редок вид на тумор на синусите и носната празнина. Поради агресивната форма на туморот и поради комплексноста на хируршкиот зафат, момчето беше префрлено во Acibadem Kozyategi Hastanesi болницата во Истанбул.

Повеќе...

banerIscelitelMilenium