Големо срце

dimaska.15Апел за помош за шестмесечната Исидора Димеска од Прилеп, со дијагноза АСД, ВСД и пулмонална хипертензија.

Повеќе...

matevska1Да помогнеме, да подадеме рака и да му дадеме шанса на едно девојче да зачекори среќно во животот.

Повеќе...

dodevski.18Седумгодишниот Александар Додевски од Куманово боледува од цироза на црниот дроб. Првите симптоми на болеста се појавиле кога имал само шест месеци, но болеста е дијагностицирана пред помалку од една година.

Повеќе...

apel.pomos27На Стојко Голубовски, пензиониран полициски службеник, потребни му се средства за покривање на трошоците од лекувањето на пост-ампутација направена на Државна клиника за торакална и васкуларна хирургија.

Повеќе...

andrej-pomosНа младиот Андреј Насевски му е дијагностицирана многу ретка болест Хередитарна спиноцеребеларна атаксија со неуропатија, кардиомиопатија и сколиоза. Единствен начин да му се помогне е со трансплантација на матични клетки во Кина, за кој третман се потребни 30.000 евра, сума која за младиот Андреј и неговото семејство е недостижна без помошта од сите нас....

Повеќе...

memoar15Програмата Црвен крст во Акција- Промоција на Хумани Вредности (ЦКА-ПХВ) претставува национална алатка за привлекување и задржување на волонтери во Црвениот крст на Р.Македонија.

Повеќе...

Sara.500x333Сара има 14 години и веќе четврта година се лекува од meduloblastom (тумор на мозок). Сара е оперирана три пати во Скопје, но туморот не е целосно отстранет поради ризикот од големи оштетувања. Единствена опција во моментов е операција со гама нож, за што треба да замине во Аџибадем Истанбул или во Белград. Операцијата чини околу 8.000 евра, средства кои семејството не може да ги обезбеди.

Повеќе...

apel07Нона Стоиманова е самохрана мајка на 3 деца. Тешкиот живот дополнително отежнат поради трите операции од срце на едното дете ја доведе Нона до срцев удар поради кој сега таа е во тешка здравствена состојба.

Повеќе...

kiko.donaciiКога ако не сега – разбудете се и ПОМОГНЕТЕ! Со денови, недели и месеци сме сведоци на разни-разни фудбалски глупирања, обвинувања и битки. Битки со афери, скандали и финансиски малверзации.

Повеќе...

jana.apelДраги пријатели, да и помогнеме на малчаката Јана Грковски да може да ужива во детството како и сите дечиња.

Повеќе...

banerIscelitelMilenium