Големо срце

kolev.22Николче е млад битолчанец кој има само 21 година и веќе води борба со карцином на меко и сврзно ткиво.

Повеќе...

vasko.strumica0906Децата немаат можност да бираат кои ќе им бидат родители, ниту пак во какви услови да се родат и растат. Така е и со малиот Васко од Струмица.

Повеќе...

pomos.natasaНаташа Николовска е млада жена и самохрана мајка на 6 годишно момче. Таа се соочува со најтешката борба во животот- борба за нејзинотот здравје. Боледува од рак на желудникот. По интервенцијата во болницата “8 ми септември” таа мора да продолжи со третмани кои не се покриени од фондот.

Повеќе...

sara-apelСара Јорданова (15г. ) од Штип боледува од леукемија. Пред 3 месеци и е направена трансплантација на коскена срцевина во Италија каде што сеуште престојува поради претстојните контроли. Финансиските моќи на нејзините родители се при крај . Ќе и биде потребна финансиска подршка за храна како и за потребните лекови.

Повеќе...

apel-za-pomos.22Николче е 24 годишно момче кое боледува од церебрална парализа – телесен инвалидитет. За да може да се подобри неговата состојба потребно е да се изврши операција од страна на руски доктори во Србија.

Повеќе...

donacii.18Горан Темелковски има дијагноза Astrocitoma diffusum (WHO Gr. II) reg. frontalis et corporis callis l.dex, St. post operationem (rediction tumoris), St. post chemoirradiationem, oдносно тумор на мозокот и потребна му е итна операција за отстранување во странство, односно во болницата Sante Plus во Истанбул, Турција.

Повеќе...

apel.06Горан Темелковски боледува од тумор на мозокот. Потребна му е нашата помош со цел да се обезбедат средства за неговата операција во Турција.

Повеќе...

skok-apelМилорад Атанасовски има малигна неоплазма на мозокот. Откако му се изведени три операции, состојбата се влошува и тој е сместен во болницата “Систина” на лекување, кое е прескапо за неговото семејство.

Повеќе...

goce.10Секојдневно се запознаваме со суровата реалност на животите на некои наши соученици, сограѓани,познаници...

Повеќе...

apel.0202Илија Крстев треба под итно да прими хемотерапии за да се подобри неговата здравствена состојба. Но неговото семејство не може да ги плати трошоците за лекот кој не подлежи под Фондот за здравство на Република Македонија. Да помогнеме.

Повеќе...

banerIscelitelMilenium