Големо срце

Потребна е донација за помош на ВикторијаВикторија Ристоска која има само 12 години има проблеми со окото и има потреба од итна операција. Станува збор за одлепена ретина.

Повеќе...

humanost-thumbЈовица  Блажевски е 23-годишен млад човек, кој е инвалид со дијагноза - церебрална парализа, diplegia spastica (повреда на малиот мозок за рамнотежа, како што би кажале медицинска грешка, превисока температура во инкубатор), но се уште е полн со ентузијазам дека може да му се помогне во оздравувањето.

Повеќе...

Александар Милошески треба ИТНО да се оперира од тумор на мозок, операцијата е во Словениjа на Институтот за неврологија, а бидејки македонскиот фонд за здравство одбива да покрие макар и дел од трошоците за операцијата потребна му е вашата финансиска помош.
Може да донирате 100 денари со повик на броевите: 070 143 109 (само за мрежата на Т-Мобиле), 075 143 550 (само за мрежата на One). Трансакциска сметка 300007086019204 Комерцијална Банка АД Скопје.
Апел за помош на Александар МилошескиАлександар Милошески треба ИТНО да се оперира од тумор на мозок. Oперацијата е во Словениjа на Институтот за неврологија, а бидејки македонскиот фонд за здравство одбива да покрие макар и дел од трошоците за операцијата потребна му е вашата финансиска помош.

Повеќе...

да и помогнеме на сараНа нашата 2 годишната Сара и е откриен тумор на мозокот кој треба итно да се оперира. Шанса и надеж да и помогнеме е операција во болницата ACIBADEM Турција која чини околу 30.000 евра.

 

Повеќе...

 

Малиот Марко Синдиловски е 6 месецно бебенце од Скопје, родено со сериозно осхтетуванје на срценцето. Марко има поминато низ една помосхна операција, но неговата состојба е сеусхте критицна. Потребно е да се нарави ИТНА операција во Англија, а за година дена (зависно од неговото развиванје) треба да се направи и 3тата операција која се надеваме дека ке биде последна. Неговите родители не се во мозност да ги обезбедат средствата кои се потребни за операцијата.
Да му помогнеме на малиот Марко да го преброди овој тезок период и да му дадеме сханса за нормален и срекјен зхивот! Показхете ја својата хуманост! ДОНИРАЈТЕ ЗА МАЛИОТ МАРКО!
ПОСТОЈАТ НЕКОЛКУ НАЦИНИ ДА ДОНИРАМЕ ЗА МАРКО!
* Од Т-мобиле телефонски броеви мозе да донирате 100денари за операциите на Марко со тоа сто ке се јавите на:
ОД Т МОБИЛЕ НА 070 143123
ОД ВИП НА 077 143123
ОД ОНЕ НА 075 143123
Со секое јавуванје донирате 100 ДЕНАРИ.
* На ЗИРО СМЕТКА:
Марко Схиндиловски 530500012427112 Охридска Банка мозе да донирате финансиски средства од Македонија.
*Од странство мозе да донирате на девизната ЗИРО СМЕТКА во УСД, АУД, ЦАД, ГБР, ЕУРО:
наме/сурнаме: МАРКО СИНДИЛОВСКИи; Аддресс: Уица: ВЕЛјКО ВЛАХОВИКј бр. 31/3-2 Скопје; ИБАН Цоде МК07530280003492356
Банк Наме Охридска Банка А.Д. Охрид; Банк аддрес Македонски Просветители бр. 19; Цоунтрѕ: Македонија СЊИФТ: ОХРИДМК22
* Донирајте на ПаѕПал:
хттпс://њњњ.паѕпал.цом/цги-бин/њебсцр?цмд=_с-џцлицк&хостед_буттон_ид=527СПЉУХН5ЉБ2
контакт тел: 070247473 и 075426185

humanost-thumbМалиот Марко Шиндиловски е 6 месечно бебенце од Скопје, родено со сериозно оштетување на срценцето. Марко има поминато низ една помошна операција, но неговата состојба е се уште критична.

Повеќе...

Апел за помош за ДанилоМалиот Данило кој има само 3 години  се бори со болеста леукемија. Потребни се средства кои семејството не е во можност да ги обезбеди па затоа апелира до сите хумани луѓе.

Потребни се средства кои семејството не е во можност да ги обезбеди па затоа апелира до сите хумани луѓе.
Донации на броевите:
070/ 143-183
075/ 143-155
077/ 143-183
Со секое вртење донирате по 100 денари што значи живот за малиот Данило !
Малиот Данило кој има само 3 години  се бори со болеста леукемија.Потребни се средства кои семејството не е во можност да ги обезбеди па затоа апелира до сите хумани луѓе.Донации на броевите:075/ 143-155077/ 143-183

Повеќе...

Почитувани колеги, соработници, пријатели,
Нашата почитувана колешка и пред се голем пријател Бисера Лакинска, боледува од малигната болест Акутна Миелоидна
Леукемија. Единствена можност за излекување е трансплантација на коскена срцевина.
Секој од Вас кој има добра волја да помогне во спасување на животот на нашата колешка, планираната сума може да ја уплати лично на жиро сметката која со сите други информации се наоѓа во аттачираниот прилог *Апел за донација*
Отворени се две жиро сметки, девизна и денарска.
Сите оние кои сакаат да донираат, а не на жиро сметка (поради дискреција) , имаат и втора можност, а тоа е во нашите простории во непровидна и заклучена кутија за донации.
Вашата донација може да ја ставите во коверт и така да ја пуштите во кутијата.
Сите донирани средства на крај на месец Јуни ќе бидат уплатени на сметката на Бисера.
Тимот од сектор Стоматологија и забна техника однапред, неизмерно Ви се заблагодарува,
Milijana Savic, B.Sc.Dent.Tech.
Head of Dental Sector
PROMEDIKA Ltd
Str.Mito Hadzivasilev Jasmin 50-1/V
1000 Skopje, R.Macedonia
tel: + 389 2 3248 400
fax: + 389 2 3248 401
e-mail: Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите
www.promedika.com.mk
*Апел за донација!*
2elh9c7.jpg
Мојата сестра, Бисера Лакинска (31 година), боледува од малигната болест Акутна Миелоидна
Леукемија. Бисера е моментално на лекување со цитостатска терапија на Хематолошката клиника во
Скопје. Сепак, единствена можност за комплетно излекување на болеста е трансплантација на коскена
срцевина. Заради високата ризичност на нејзината болест и потребата од изнаоѓање на не-сроден
дарител, оваа интервенција ќе биде потребно да се изведе во некој од центрите за трансплантација во
Европа. Трошоците за оваа интервенција изнесуваат од 200.000,00 до 250.000,00 евра.
По смртта на нашите родители пред четири години, од поблиското семејство на Бисера ѝ останав само
јас.
Доколку сте во можност да ни помогнете, Ве молиме Вашите ценети донации за нејзиното лекување
да ги уплатите на доленаведените сметки:
Денарска:
Цел на дознака: донација за лекување
Примач: Бисера Лакинска - хуманитарна сметка
Банка на примач: НЛБ Тутунска Банка А.Д. Скопје
Сметка број: 210-700000590090
Девизна:
Цел на дознака: донација за лекување
Примач: Бисера Лакинска – хуманитарна сметка
IBAN: МК07210500004316064
SWIF: TUTNMK22
Банка: НЛБ Тутунска Банка А.Д. Скопје (Адреса: Водњанска бр. 1)
Со почит и благодарност,
Калина Лакинска
Контакт: Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите

Апел за помош на БисераПочитувани колеги, соработници, пријатели,
Нашата почитувана колешка и пред се голем пријател Бисера Лакинска, боледува од малигната болест Акутна МиелоиднаЛеукемија. Единствена можност за излекување е трансплантација на коскена срцевина. 

Повеќе...

шаќири погоди од корнер против англијаДобри времиња стари. Зарем има некој што не го памти оној прекрасен удар на Артим, зарем има некој кој не уживаше во изданието на нашата репрезентација на тогашниот натпревар...

Повеќе...

Да и помогнеме на сања чавдароваУбаво е да си млад, кул е да бидеш хуман. Во продолжение апелираме за помош на Сања Чавдарова, девојчето кое наскоро треба да замине на хируршки интервенции со матични клетки.

Повеќе...

banerIscelitelMilenium