Јана успешно ја помина трансплатацијата и моментално е пуштена на домашно лекување. Лековите кои што треба да ги прима малата Јана чинат 1.000 евра, а контролите кои што треба да се прават на секои два месеци, во истата болница во Турција, чинат 2.500 евра поединечно.На малата Јана Здравевска од Велес родена на 25.07.2015 година, на едногодишна возраст и е дијагностицирано AML (акутна мијелоидна леукемија).

- На клиниката за детска онкологија во Скопје, по примена хемотерапија, Јана ја совлада болеста, но по само 5 месеци истата се врати и Јана беше испратена на трансплатација на коскена срцевина во болницата Газиосман паша во Истанбул. Целокупниот процес околу трансплатацијата ги покри Фондот за здравство.

Јана успешно ја помина трансплатацијата и моментално е пуштена на домашно лекување. Лековите кои што треба да ги прима малата Јана чинат 1.000 евра, а контролите кои што треба да се прават на секои два месеци, во истата болница во Турција, чинат 2.500 евра поединечно. Ова се трошоци кои не ги покрива фондот, а за нејзините родители се премногу големи, се вели во апелот на социјалните мрежи.

Телефонски број за донации: Телеком 070 143-193

Телефонски број за донации: ВИП/ОНЕ 143-550

Сметка за донации Тутунска банка

Денарска сметка: 210-7000006402-39

Девизна сметка: IBAN-MK07210501709358008

SWIFT-TUTNMK22

Извор: КУРИР