dijana-jovanova

Дијана Јованова (25) од Битола боледува од многу тешко бубрежно заболување и моментално е на дијализа. За нејзино лекување, односно за интервенција во која ќе биде извршена трансплатација на бубрег, потребна е голема сума пари, која нејзиното семејство, кое живее од скромни приходи, не може да ја издвои. Поради тоа, апелираме до сите добри и хумани луѓе да се вклучат во хуманитарната акција со цел да ја вратиме насмевката на лицето на Дијана. Своите донации може да ги дадете на следната жиро-сметка: 210501636647972 NLB Tutunska Banka.

Со цел да се помогне на оваа млада девојка, на 23 јуни 2012 г. со почеток во 21 часот во кафулето Studio In во Скопје, ќе се одржи хуманитарна свирка, на која ќе настапат Стефан и Белчо. Цената на влезниците е симболична – само 50 денари. Сите средства собрани таа вечер ќе бидат донирани за помош на Дијана.

Дијана и нејзиното семејство однапред им се заблагодаруваат на сите што ќе одлучат да донираат средства на жиро-сметката или да дојдат на хуманитарната свирка. Да бидеме хумани, да спасиме еден млад живот!

Сите потребни информации ги има во видеоклипот.

Би можело да Ве интересира:
Претходно од оваа категорија: