Големо срце

apel-pomos29На малата Јана Здравевска од Велес родена на 25.07.2015 година на 1 годишна возраст и е дијагностицирано AML (акутна мијелоидна леукемија).

Повеќе...

apel.pomos06Јована Станковска треба итно да замине на третман со матични клетки во Кина. Третманот чини 21 000 евра, сума која семејството не може само да ја покрие.

Повеќе...

ivica.strezoskiНашата заедничка хуманост помогнала на многумина. Да се здружиме повторно и да помогнеме Ивица Срезоски од Гостивар да го добие потребниот третман.
Ивица боледува од спиноцеребрална атаксија и на 5ти декември заминува во Кина на тешка и скапа операција. На Ивица му недостасуваат уште само 5.000 евра, а времето е кратко.

Повеќе...

rozalinda.30Се молат сите хумани граѓани да и помогнеме на Розе, жена која боледува од карцином на белите дробови. Борбата со карциномот ја води околу пет години, семејството веќе е истрошено до степен и основната терапија и имунолошки лекови да ги набавува. Се појави и трошка надеж за лекување во Белград.

Повеќе...

apel-pomos24На младата Марина Јовановска, родена 1993 година и е потребна нашата помош.

Повеќе...

apel.andrej20Да му помогнеме на малиот Андреј Стојанов!

Повеќе...

melnik16Ова е Стефан Мелник. Тој има 9 години и не оди на училиште бидејќи поради инфекција почна многу брзо да го губи видот на двете очи.

Повеќе...

valerija14Валерија Зафировска има само седум години и боледува од тумор на мозокот (Tu cerebri reg frontotemporalis sin Cephalea).

Повеќе...

Тој боледува од ретка болест на крвта, за што е потребна огромна сума за неопходната операција во странство. Сумата која му е потребна се 127.700 евра. Семејството не е во состојба да ги овозможи потребните средства па апелира за помош.

Повеќе...

Men Bicycle Silhouette 437095.500x333Само еден месец по свадбата со љубовта на својот живот, на почетокот на септември, Ѓоко ненадејно доби мозочен удар. Според докторите, на ударот е на најлошото можно место, мозочното стебло, каде шансите за преживување се многу мали.

Повеќе...